Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

pondělí 8. srpna 2022

Kniha o Moravských Charvátech

 I když tato kniha vyšla již před několika lety stále je to velmi zajímavá kniha nabytá spoustou faktů, fotografií, mapek z historie této skupiny obyvatel, kteří se u nás usadili pře mnoha staletími.

Pokud máte jejich potomky ve svém rodokmenu tak se vám může velmi hodit jako zdroj informací z kterého můžete čerpat, ale i jako seznam literatury z které čerpali pokud budete chtít zjistit ještě více. Samozřejmě to nemusí zajímat jen tyto badatele, ale i další, kteří se zajímají o celkovou komunitu obyvatel ve které jejich předkové žili.

Například je zajímavé, že obec Hovorany, které leží vedle Čejče měla značnou část obyvatel také Charvátského původu a pak měla povinnost nachystat kámen a dřevo na výstavbu zpustlé osady Čejč, která byla osídlována za Marie Terezie kolonisty, kteří na Moravu přišli z French-Comté a přes Vídeň – Uhry – Holíč byli nakonec usazeni na Čejči. Tady je vidět jak ten náš kout Moravy je národnostně pestrý.

Dost povídání obrázky napoví více:






A nemějte strach, že vás bude ten balast na stránce okolo rušit, stačí kliknout na ikonu jež ukazuje červené kolečko (vpravo dole) na obrázku a obraz se vám upraví tak aby jste viděli jen knihu a nic vás nerušilo:



Zde je odkaz na tuto knihu >>>
 


Žádné komentáře:

Okomentovat